Overpeinsde mijmerwoorden

Ik verwijderde mijn account vorig jaar niet impulsief. Het voelde als een weloverwogen beslissing. Het kon immers niet teruggedraaid worden – na het verwijderen van een account scheen dezelfde naam niet eens opnieuw gebruikt te kunnen worden.
Maar waar ik als eerste spijt van had, was dat ik sommige onderschriften van de foto’s nergens anders genoteerd had. Overpeinsde mijmerwoorden. Waar ik over nadacht in de tijd tussen het nemen van de foto en het plaatsen ervan. Maar ze kwamen ook vaak spontaan in me op, en waren van toepassing op het moment van het nemen van de foto.
Deze foto postte ik na een eenzame fietstocht op Stille Zaterdag vorig jaar: 26 maart 2016. De dag tussen Goede Vrijdag en de Paasmorgen.
Ik deelde ‘m op Facebook, daardoor weet ik de beschrijving nog:

de liefde zweeg
de hoop was stil
Jezus voldeed
aan ’s Vaders wil