Elke dag genoeg

Kijk! De krokussen zitten vól bijen.

Terwijl ik door de tuin loop en foto’s maak, zoemen de woorden door mijn gedachten die Merith (The Dance Part) vanmorgen in een video op haar Instagram deelde.

Als je moeite hebt met Engels: onderaan deze blog heb ik een Nederlandse vertaling geschreven, met toestemming van Merith.

God has been showing me more and more that I just need to rely on Him, and that He will then work through me. That I don’t have to do it myself. But that is a lesson, that is a bit difficult to learn. (…)

What I learned is to look for what God has provided every day. It’s like the Israelites in the desert, who gathered manna in the morning. (…) They had to trust God there would be new manna every morning.

I think it is the same for us. Every day, God provides what we need. But so many times we worry – how am I going to find it? (…) I learned the manna is already there, I just need to gather it.

For me – I look at it like a treasure hunt. As if God has put little clues everywhere, to guide me to the right places. (…)

That is what God is asking us: to really follow Him in every little step of the way. That brings a lot of peace. You don’t have to worry about things, because He already knows what is going to happen. If we trust Him, we will get where we need to be.

Merith, The Dance Part

Ik vond het héél bijzonder dat Merith precies verwoordde wat ik de afgelopen tijd ook geleerd heb als het gaat om mijn creatieve proces. Of beter gezegd – wat ik aan het leren ben.

Geen zorgen maken, maar vertrouwen dat er elke dag genoeg is.

Genoeg schoonheid om te zien, genoeg inspiratie. Genoeg voor mij, genoeg voor jou, genoeg voor ons samen.

Soms zitten er wel drie bijen tegelijk in één krokus. Als ze genoeg verzameld hebben, vliegen ze terug naar hun volk en geven ze hun schatten door. Daar is het stuifmeel als krachtvoer en wordt de nectar tot honing gemaakt.

Vertaling citaat
“God heeft me meer en meer laten zien dat ik gewoon op Hem moet vertrouwen, en dat Hij dan door mij zal werken. Dat ik het niet zelf hoef te doen. Maar dat is een les, dat kun je niet zomaar. (…)
Wat ik geleerd heb, is om te kijken waar God iedere dag in voorziet. Net als de Israëlieten in de woestijn, die manna verzamelden in de ochtend. (…) Zij dienden God te vertrouwen dat er iedere morgen nieuw manna zou zijn.
Ik denk dat dat ook voor ons geldt. Iedere dag geeft God wat we nodig hebben. Maar zo vaak maken we ons zorgen – hoe zal ik het vinden? (…) Ik leerde dat de manna er al ligt, ik hoef het alleen maar te verzamelen.
Voor mezelf zie ik het een beetje als een speurtocht. Alsof God overal hints verstopt heeft die me naar de juiste plekken leiden. (…)
Dat is wat God van ons vraagt: om Hem echt in iedere kleine stap te volgen. Dat geeft veel rust. Je hoeft je geen zorgen te maken, want Hij weet al wat er gaat gebeuren. Als we Hem vertrouwen, zullen we komen waar we moeten zijn.”