What’s in a name

Je leest nu de allereerste echte blog die ik schreef voor deze website. Voel je heel erg welkom!
(In hoeverre je welkom geheten zou moeten worden op het internet – bovendien lees je dit waarschijnlijk op een plek waar je thuis bent.) Welja.
Ik waardeer het tot in m’n diepste vezels dat je de link naar mijn website hebt aangeklikt. Dat.

De domeinnaam heb ik bijna vier jaar geleden gereserveerd en anderhalve week geleden zette ik de stap naar een hostingpakket en een template om de website vorm te geven. Here we are.
Natuurliek.nl is nu door iedereen te bekijken.
(Met uitzondering van mensen die beperkte toegang hebben tot internet, zoals inwoners van de wereldmacht in Oost-Azië.) Welja.

In 2015 heb ik de naam Natuurliek bedacht. Ik las destijds graag blogs en droomde ook van zo’n ‘eigen plekje op het internet’ (mijn vaste plan was om dat nu niét te noemen, want, blegh. Het staat dus nadrukkelijk in het kader van verleden tijd!)
Honderdduizend plannen (en zelfs planningen) gemaakt. Ontwerpen voor een logo. Dromen, dromen, dromen en niet doen.

Februari 2014: ontwerp voor een header

Nou ja, wel een beetje doen. Half november 2015 maakte ik op Facebook een pagina genaamd Natuurliek. Tegenwoordig faciliteert Facebook dat niet meer, maar destijds kon je zo’n pagina best goed inrichten als blog. “Hier vind je gedachten, beelden en dingen die geen kunst zijn maar misschien toch” zou nog steeds de ondertitel van mijn website kunnen zijn. Dit schreef ik erbij en dat geldt nog meer: always feeling the urge to inspire people.

Juni 2016: profielfoto op Facebook

In de loop van de jaren is Natuurliek trouwens nogal een nickname geworden. Ruim een half jaar nadat ik mijn Instagramaccount had verwijderd, maakte ik in 2017 een nieuwe aan met de naam natuurliek (zonder hoofdletter: hoofdletters bestaan niet in Instanaamland). Zodoende ben ik er vertrouwd mee geworden om natuurliek te lezen als mijn naam, haast vertrouwder dan met Lieke.

Mijn kindertijd in Gortel heeft de basis gelegd voor mijn liefde voor de natuur. Dat de naam van mijn blog iets met natuur moest bevatten, was voor mij vanzelfsprekend. Maar, zo schreef ik op Facebook: “Het heet ‘Natuurliek’, maar dat betekent (natuurlijk) niet dat ik er bijvoorbeeld alleen natuurfoto’s ga publiceren.”

Daar denk ik inmiddels anders over.
Foto’s met andere onderwerpen zullen op natuurliek.nl eerder uitzondering zijn dan regel. De natuur is in de loop van de jaren simpelweg een steeds grotere rol gaan spelen in mijn leven.
Ik ga daar nu niet teveel woorden aan wijden, want daarvoor heb ik nu juist deze website gepubliceerd.

Tenslotte.
Tijdens het schrijven van deze blogpost bladerde ik in oude documenten en notities. Ik vond een notitie van 6 juli 2017 die me raakte, en ik neem deze woorden graag over als finale van het begin.

Ik wil echt heus wel een website. Een blog. Een online portfolio. Een atelier. Een studio.
Ik wil echt heus wel maken.
Ik moet mijn kamer nog opruimen. Eerst dingen weggooien. Daarna schoonmaken.
Daarna maken. Maken, maken, maken.
En dan verder kijken. Verder dromen.
De snaren van mijn binnenste trillen. Maar het juiste akkoord is nog niet geraakt.
Momenten vol nostalgie, gevoel van eindeloze vrijheid.
Capaciteiten herontdekken, opnieuw verwonderen en blijven bewonderen.
Het duurt niet lang meer of de trillende snaren van mijn binnenste vormen een harmonieus geheel.
Ik kan niet wachten op het lied van mijn leven.

donderdag 6 juli 2017

Heb je alles op deze website bekeken? Ik ben heel benieuwd wat je eerste indruk is! Tips voor verbetering zijn natuurlijk ook altijd welkom.
Dank voor het lezen en tot het volgende bericht!

Lieke (also known as natuurliek 😉 )