Mist en #MessiahTotKerst

Mist. Welk gevoel geeft dat jou? En weet je ook waarom?

Ik nam de camera mee en de hond. De hond wachtte braaf wanneer ik stilstond om een foto te maken.

Om meerdere redenen houd ik van mist. Of misschien vooral om deze reden: prikkels worden gedempt. Letterlijk. Geluid draagt minder ver, het lijkt niet alleen stiller – het is stiller om mij heen. De mist werpt barrières op in het landschap, want er is ook minder te zien. Ik hoef zelf niet te bepalen waar ik mijn aandacht op wil richten; het wordt grotendeels voor mij bepaald. De wereld wordt kleiner, en soms is dat gewoon even fijner.

Over 53 nachten is het kerst. De komende weken staan voor mij weer in het teken van het oratorium Messiah van Georg Friedrich Händel. Het muziekstuk bestaat uit 53 nummers. Vorig jaar deelde ik in de weken voor kerst iedere dag mijn gedachten bij een stuk via Instagram onder #MessiahTotKerst.

Elke dag wat delen vind ik voor de komende periode wat ambitieus. Ik weet nog niet hoe mijn kant van #MessiahTotKerst er dit jaar uit zal zien, maar ik nodig je graag uit om mee te luisteren.

Aanbevolen uitvoering: Choir of King’s College onder leiding van Stephen Cleobury. Voor Youtube, klik hier. Voor Spotify, klik hier.

Het openingsstuk paste als een puzzelstukje bij de mistige wandeling van vanmorgen.