Oprecht

Oprechtheid. Al wéken wil ik erover schrijven, doordat ik een zin in m’n hoofd kreeg die me later weer ontglipte. En ik beloof je: als je erop gaat zitten wachten, komt zo’n zin niet terug. Misschien later, op een onverwacht moment, vanzelf.

De blog die ik over oprechtheid wilde schrijven, zou te maken hebben met de zinsnede ‘oprecht zijn als duiven’ uit Mattheüs 10. Het zou ook gaan over oprecht zijn als kunstenaar en dat steeds in twijfel trekken, op een manier die goed is, opdat je ego niet opgeblazen wordt en opdat je je realiseert dat je het écht niet in je eentje kunt maken.

Zie, Ik zend u als schapen te midden van de wolven; wees dus bedachtzaam als de slangen en oprecht als de duiven.

Mattheüs 10 vers 16

Nadat ik de uitdrukking niet vond in het boekje Muggenzifters en zondebokken, pakte ik er geen bijbelverklaring bij, maar ik googlede. Dat leverde me een mooie overdenking op van ds. G. van Meijeren, gepubliceerd in Theologia Reformata, over dit Bijbelvers. Ik deel het graag en heb er niks aan toe te voegen. Het is prachtig en actueel.

De foto’s in deze blog hebben er wat mij betreft niks mee te maken, maar die deel ik gewoon graag. Vorige week gemaakt op de tweede ochtend met rijp. Geniet!

De Gatherhof is een educatie- en natuurtuin die mijn vader in 2018 heeft aangelegd. Altijd open, iedereen is welkom. Volg jij de Gatherhof al op Instagram of op Facebook?
Klik hier voor meer blogs met foto’s of andere vondsten uit de Gatherhof.