Hoogzomeravond in de tuin

Een fotoblog vanuit de Gatherhof.

Een heerlijk geurende roos, bloeiende vlinderstruik, een zonnebloem en de grote planten met gele bloemetjes, daar achteraan, zijn zonnekronen.
Honingklaver, rode zonnehoed en een walnotenboompje.

Deze zomer mag er in de hele tuin geplukt worden!

Bramen.
Zwemmen in de cosmea’s.
Een purperrode dahlia.
Kogeldistels.
Dekenbloem, of: kokardebloem, of: gaillardia.
Rode kool. Koolbladeren zijn zo huids.
Zinnia’s!
Vanzelf opgekomen: margrieten.
Hommel op haar slaapplek.

Wat mij in een tuin nog het meest boeit zijn verrassende plantencombinaties. En dan helemaal als ze min of meer spontaan ontstaan. Dat is met deze ouderwetse phlox (of nou ja, je ziet ze best veel) en de toortsen niet het geval, want die zijn natuurlijk bij elkaar geplant. Maar het gras piept er wel lekker tussendoor. Er komen zo wat foto’s van natuurlijk ontstane combinaties.

Snijbonen en bloeiende prei.
De BEE-Buzz, die we hebben ingericht als Rustpunt. Daar kun je jezelf tegen een kleine bijdrage voorzien van koffie, thee, limonade en iets lekkers.
Korenbloem.

Als je het over combinaties hebt: deze! Zaadbollen van de grote papaver en het slangenkruid dat er tussendoor bloeit. Heerlijk.

Verschillende soorten kool, geflankeerd door afrikaantjes.

Voor welke schoonheid kom jij?

Deze foto’s maakte ik in de Gatherhof. Dat is onze educatie- en natuurtuin die mijn vader in 2018 heeft aangelegd. De tuin is altijd open. Van woensdag tot en met zaterdag ben je welkom om zelf bloemen te plukken! We verkopen ook groenten en fruit vanuit de tuin.

Volg jij de Gatherhof al op Instagram of op Facebook?