Struinsporenkaart

Het begon zo.

In januari 2023 kreeg ik via Instagram een berichtje van Roeliene. Er gingen wel vaker berichtjes over en weer, we hadden elkaar ook al eens ontmoet. Maar dit berichtje bevatte een heel goed idee.

Bijna een jaar later is dat idee uitgevoerd en hóe. Prachtig. En daarnaast ging het op een fijn, rustig tempo. Geheel in lijn met struinologie.

Zo ziet het eindresultaat eruit.

Als je dit zo ziet, snap je het idee dan in één keer? Ik hoop het.

‘Een struinspoor is een woord dat als een denkzaadje kan zorgen dat je nieuwe dingen ontdekt in je omgeving, zonder dat je er actief naar op zoek gaat.’

Hieronder vind je de struinsporenkaart om zelf te printen. Tip: print op wat steviger papier en hang ‘m ergens bij de achterdeur. Of print ‘m wat kleiner en leg hem in je agenda. Kies iedere week een ander struinspoor en ga je verwonderen.

We maakten ‘m gratis! (Wil je toch iets geven? Bestel dan mooie kaarten of posters op tekentuintje.nl 😉 Dat verdient Roeliene zeker!)

52 struinsporen voor een jaar lang struinen – deel 1 en 2 (2 pagina’s)

Hoe het proces naar deze prachtige struinsporenkaart ongeveer ging? Dat kun je lezen in de nieuwste MUS Magazine. Roeliene vroeg namelijk aan Mirjam, één van de hoofdredacteuren, of ze een artikel mocht schrijven over struinologie. En zo geschiedde. (Het artikel zet ik over een tijdje op natuurliek.nl.)

Ik verwonderde me destijds over het berichtje van Roeliene. De opleiding tot docent beeldende vorming sloot ik af met ‘struinologie, een lopend onderzoek’. Het berichtje kwam binnen op 30 januari, de dag van mijn eindpresentatie. Voor mij een teken dat ik met struinologie dóór kan gaan, hoe traag ook.

Heerlijk, dat het niet allemaal groots en snel hoeft. Hoewel, dat artikel in MUS vind ik een behoorlijk groot iets. Dank dank dank Mirjam en Roeliene!

Soli Deo gloria.

Als je de struinsporenkaart downloadt, laat je dan een berichtje achter? Vinden we leuk 🙂